Dünya kış saatine geçiyor: Telefon ayarlarını kontrol edin!

Dünya genelinde birçok ülke, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 26 Ekim Cumartesi'yi 27 Ekim Pazar gününe bağlayan gece yaz saatinden kış saatine geçecek.

Kalıcı saat uygulaması, toplumsal eleştirilerin odağı olsa da hükümet yetkilileri, bu düzenlemenin enerji tasarrufu sağladığını belirterek uygulamanın devam edeceğini vurguluyor.

SAAT FARKI ARTACAK

Bu yıl kış saati uygulamasına geçiş, 26 Ekim Cumartesi gecesi sabaha karşı saat 03:00’de saatlerin bir saat geri alınmasıyla gerçekleşecek. Türkiye’de kış saati uygulaması bulunmadığı için saatler sabit kalacak; ancak Avrupa ülkeleri saatlerini geri alacak. Bu durum, Türkiye ile Avrupa arasındaki saat farkının 1 saatten 2 saate çıkmasına neden olacak.

Bazı telefonlar otomatik olarak kış saatine geçiş yapabiliyor. Bu nedenle, telefon ayarlarının kontrol edilmesi önem taşıyor.

KALICI YAZ SAATİ SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇABİLİR

Prof. Dr. Taner Demirer, kalıcı yaz saati uygulamasının Türkiye'deki kanser vakalarının artmasındaki en önemli etkenlerden biri olduğunu ifade etti.

KIŞ SAATİ UYGULAMASI TERK EDİLDİ

Kuzey yarım küredeki birçok ülke ekim ayının sonunda yaz saatini terk edip saatlerini bir saat geri alırken, Türkiye 2016 yılından bu yana aynı saat diliminde kalmaya devam ediyor. Türkiye, daha önce dahil olduğu GMT+2 dilimini terk ederek tüm yıl boyunca GMT+3 dilimini kullanıyor.

Kalıcı yaz saati uygulaması, 7 Eylül 2016 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile başlamış, 2017'de uzatılan uygulama 2018'deki bir Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kalıcı hale getirilmiştir. (Sözcü)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri