Dünya Sağlık Örgütü’nden İsrail’e tepki

Gazze’deki insanlık dramı 40. günde de sürerken İsrail tepki almaya devam ediyor.

7 Ekim tarihinde başlayan olayların ardından İsrail, Gazze’de insanlık suçu işlemeye başladı ve o günden beri Filistin’de, Gazze’de sivil kanı dökülmeye devam ediyor.

Geride kalan gümlerde milyonlarca insanı yerinden eden 11 binden fazla Filsitinlinin ölümüne sebep olan, kadın, çocuk demeden herkesi hedef alan İsrail, Gazze’nin içinde ilerlemeyi sürdürüyor.

Haftalardır havadan bombaladığı sivil hedeflerle birlikte yaralıların sığındığı hastanelere de durmaksızın hem havadan hem karadan saldıran İsrail, Gazze’de faaliyet gösteren hastanelerde tedavi altında olan ve hastaneleri sığınak olan kullanan binlerce Filistinliyi öldürmüş, onlarca hastaneyi de hizmet dışı bırakmıştı.

Gazze’nin en önemli hastanelerinden olan Şifa Hastanesi dün İsrail ordusu tarafından kuşatılmış bugün ise İsrail ordusu tanklarla ve askerlerle hastaneyi basmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İsrail’in Şifa Hastanesine yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu, Gazze’den günlerdir ölü yaralı sayısının DSÖ’ye ulaşmadığını ve Gazze’deki hastanelerin sadece dörtte birinin faaliyet verdiğini aktardı.

36 hastanenin 26’sının hasar aldığı ve Gazze’ye litrelerce yakıt ihtiyacı olduğu da aktarılanlar arasında.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri