Dünya'nın dört bir yanından yüzlerce insan Filistin için yürüdü

İsrail’in Gazze’de bir yıldır sürdürdüğü askeri operasyonlar ve sivillere yönelik saldırılar, dünya çapında büyük protestolarla karşılanmaya devam ediyor. Latin Amerika, Asya ve Orta Doğu'da yüzlerce kişi Filistin'e destek için sokaklara döküldü ve İsrail’in Gazze’deki eylemlerini kınadı.

7 Ekim 2023 tarihinde İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılar dünya çapında büyük eylemlerle protesto edildi. Bir yıldır süren saldırıların durdurulması için dünya çapında yürüyüşler düzenlendi. Yüzlerce kişi saldırıların durdurulması için yürüdü.

Meksika'nın başkenti Mexico City'de toplanan Filistin destekçileri, İsrail’in Gazze’de uyguladığı insan hakları ihlallerini sert bir şekilde protesto etti. Protestocular, “Filistin’de soykırım yaşanıyor” ve “Soykırımı durdurun” yazılı pankartlar taşıyarak İsrail’e tepkilerini dile getirdi. Göstericiler, uluslararası toplumdan İsrail’in Gazze’deki operasyonlarına son vermesi için müdahale talep etti.

ŞİLİ’DE DİPLOMATİK İLİŞKİLERİN KESİLMESİ TALEBİ EDİLDİ

Güney Amerika ülkesi Şili’de de benzer bir protesto gerçekleştirildi. Başkent Santiago'da toplanan yüzlerce gösterici, Filistin bayraklarıyla yürüyüş yaparak İsrail’in Gazze’deki saldırılarını kınadı. Göstericiler, Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric'e çağrıda bulunarak, İsrail ile diplomatik ilişkilerin kesilmesini talep etti. Yürüyüş sırasında “Diren Gazze” ve “Soykırımı durdurun” sloganları atıldı.

ENDONEZYA'DAN GAZZE VE LÜBNAN İÇİN DESTEK

Endonezya'nın başkenti Cakarta’da toplanan göstericiler de Gazze’de yaşananları protesto ederek İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının da durdurulması çağrısında bulundu. Göstericiler, Filistin’e destek verirken, uluslararası toplumun İsrail’e yönelik baskıyı artırması gerektiğini vurguladılar.

ULUSLARARASI TOPLUM HARKETE GEÇMELİ

Venezuela’nın başkenti Caracas’ta ise Francisco de Miranda Bulvarı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi, ellerinde Filistin ve Lübnan bayraklarıyla İsrail’in eylemlerine karşı yürüdü. Filistin’in Caracas Büyükelçisi Fadi Alzaben, göstericilere yönelik yaptığı konuşmada, İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinlilere dikkat çekti ve uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Dünyanın dört bir yanında düzenlenen bu protestolar, Filistin halkıyla dayanışmanın sürdüğünü ve İsrail’in Gazze’de bir yıldır devam ettirdiği operasyonların uluslararası arenada geniş çapta tepki gördüğünü ortaya koyuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri