Edirne'de Pakistanlılar bir Hindistanlıyı kaçırdı

Edirne'de yaşanan olayda, sosyal medya üzerinden Hindistan uyruklu bir kişiyi iş vaadiyle kandırarak kaçıran ve evde hapseden 3 Pakistanlı ve bir Türk vatandaşı olmak üzere toplam 4 şüpheli tutuklandı. Kaçırılan Hindistan vatandaşı işkenceye maruz kaldıktan sonra kurtarıldı.

Olaya ilişkin alınan bilgilere göre, Türkiye'ye iş bulmak ve çalışmak amacıyla gelen Hindistan uyruklu A.K.R., İstanbul'da bulunan 3 Pakistanlı şahıs tarafından iş vaadiyle kandırıldı. Pakistanlı şüpheliler, A.K.R.'yi Edirne'ye gelmesi için ikna etti.

Edirne'ye geldikten sonra, Hindistan vatandaşı A.K.R. sosyal medya üzerinden tanıştığı Pakistanlı şahıslar tarafından kaçırılarak alıkonuldu. Şüpheliler, A.K.R.'ye işkence yaparak görüntü kaydı aldı ve ailesinden fidye istedi. Bu durum üzerine A.K.R.'nin ailesi, oğullarının kaçırıldığı bilgisiyle Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu.

Polis ekiplerinin çalışmaları sonucunda, kaçırılan A.K.R.'nin Yancıkçı Şahin Mahallesi'nde bulunan bir evde hapsedildiği tespit edildi. Gerçekleştirilen operasyonla birlikte 3 Pakistan uyruklu şüpheli gözaltına alınırken, A.K.R. kurtarıldı.

Gözaltına alınan 3 Pakistanlı şüpheli ve evi kiralayan Türk vatandaşı M.K., Emniyet'teki işlemlerinin ardından Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Mağdur Hindistan vatandaşı A.K.R. ise emniyet işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailesine kavuşmak için yola çıktı. Olayla ilgili soruşturma ise devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri