Elon Musk'tan Trump'ın seçim kampanyasına yaklaşık 75 milyon dolar bağış

ABD'li milyarder Elon Musk, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın seçim kampanyasına son üç ayda yaklaşık 75 milyon dolar bağış yaptı.

Son federal verilere göre, Musk'ın kurduğu ve özellikle başkanlık seçimlerinde önemli rol oynayabilecek kilit eyaletlerdeki seçmenlere odaklanan Trump yanlısı America PAC adlı gruba yaptığı bağışlar dikkat çekiyor. Temmuz-Eylül döneminde bu grup, Musk'tan aldığı 72 milyon doları harcarken, Eylül ayı itibarıyla kasasında yaklaşık 4 milyon dolar kaldığı bildirildi. Bu dönemde, başka bir Trump yanlısı grup olan Preserve America PAC da milyarder Miriam Adelson'dan 95 milyon dolar bağış aldı.

Musk, geçmişte Demokrat adaylara oy verdiğini belirtmiş olmasına rağmen, 2024 seçimlerinde Trump'a destek verme yönünde bir değişiklik yaşadı. Temmuz ayında Trump'ı açıkça desteklediğini duyuran Musk, bu ayın başında Pennsylvania'daki bir mitingde Trump ile birlikte sahne aldı.

Musk'ın America PAC'a yaptığı büyük bağış, onu Cumhuriyetçi bağışçıların önde gelen isimlerinden biri haline getirdi ve Timothy Mellon ile Miriam Adelson gibi büyük bağışçılarla birlikte anılmaya başladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri