Esir takası için gündem ısınıyor

İsrail'in müzakere heyetinin, esir takası anlaşması konusunda görüşmeler yapmak üzere yarın Katar'a gideceği belirtiliyor.

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesine göre, heyet 8 Temmuz'da Doha'ya gidecek ve Gazze'deki İsrailli esirlerin geri dönüşünü sağlamak için müzakerelerde bulunacak.

Ayrıca, başka bir İsrail heyetinin aynı gün Mısır'a giderek görüşmeler yapacağı da bildiriliyor. Görüşmelere, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns, Mossad Direktörü David Barnea, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ve Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil'in katılacağı ifade ediliyor.

Görüşmelerin arka planında, ABD Başkanı Joe Biden'ın 31 Mayıs'ta İsrail'e sunduğu yeni ateşkes önerisi bulunuyor. Ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, belirlenen hedefler gerçekleşene kadar Gazze'deki saldırıların devam edeceğini açıklamıştı. Hamas ile İsrail arasındaki müzakereler, esir takası gibi konuları içermekte olup, süreç dolaylı olarak yürütülmektedir.

Daha önce Mossad Direktörü David Barnea'nın, esir takası önerilerini görüşmek üzere Doha'ya gittiği bilgisi de verilmişti. İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu'nun gelecek hafta İsrailli heyetin tekrar Doha'ya gitmesi yönünde karar aldığını duyurmuştu, bu da müzakerelerin devam edeceğini göstermektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri