Eurovision yarışmacılarından İsrail'e tepki!

İsveç'in Malmö kentinde düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması, sadece müzikal bir etkinlik olmanın ötesine geçiyor. Bu yıl, 10 ülkenin müzisyenleri, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılar karşısında sessiz kalmayarak, uluslararası toplumun dikkatini çekmek için ortak bir çağrıda bulundu.

Belçika, Portekiz, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Norveç, Danimarka, Litvanya, Finlandiya ve San Marino'yu temsil edecek olan müzisyenler, sosyal medya üzerinden yayınladıkları ortak açıklamada, Gazze'deki duruma duyarlılık gösterdiklerini ve sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

İSRAİL'İN YARIŞMAYA KATILMASI ENGELLENMELİ

Sanatçılar, "Bizim için mazlumlarla dayanışma içinde olmak, barış, acil ve sürdürülebilir ateşkes ve tüm esirlerin serbest bırakılmasıyla ilgili içten dileklerimizi iletmek çok önemli." diyerek, dünyanın dört bir yanındaki insanları Gazze'deki duruma duyarlı olmaya ve harekete geçmeye çağırdı.

Bu çağrıya ek olarak, İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmasına karşı Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden tepkiler yükseldi. İspanya, İsveç ve İzlanda gibi ülkelerden sanatçılar ve siyasi figürler, İsrail'in yarışmaya katılımının engellenmesi gerektiğini vurgulayarak, barış ve adaletin sağlanması için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri