Facebook'ta en büyük Filistin sayfası kapandı: QNN ateş püskürdü!

İsrail Filistin savaşının yansımaları sosyal medya hesapları ve platformlarını da etkiliyor. Son olarak yankı uyandıran gelişme Facebook'tan geldi. Filistin'in en büyük Facebook sayfası 'Quds News Network' kapatıldı.

İsrail-Filistin savaşı her geçen dakika dünya gündemine başka bir gelişmeyle oturmaya devam ediyor. Bölgedeki savaş durumunun negatif yansımalarının yanı sıra bir gelişme de sosyal medyada yaşandı. Facebook, en büyük Filistin sayfalarından bir olan 'Quds News Network' hesabını kapattı. Filistin'in haber sitesi bu kapatma işleminin ardından eski ismi Twitter olan sosyal medya platformu X'ten duyuru yaptı.

''İSRAİL İŞGAL HÜKÜMETİYLE TAM UYUM''

Gazze'de gerilim her dakika artarken sosyal medyada Filistin'e destek veren bazı hesapların kapatılması da tepki yarattı. Filistin'e destek paylaşımlarının bazılarının Meta şirketi tarafından silindiği iddiaları gündeme getirildi.

Birçok sosyal medya uygulamasını içinde bulunduran Meta şirketi, Filistin'in en büyük haber sayfalarından birini kapattıktan sonra fazlaca tepki gördü. Quds News Network (QNN), X'ten yaptığı açıklamada Meta'nın siteyi kapatmasını "İsrail işgal hükümetiyle tam bir uyum" olarak nitelendirdi.

QNN, hesabın Meta tarafından kapatılmasının İsrail'in talepleri lehine gerçekleştiğini iddia etti. Daha öncesinde de sansürlere maruz kaldığını aktaran QNN, ''Quds News Network sayfalarının kaldırılması, Meta'nın İsrail hükümetinin talepleri doğrultusunda açık bir taraf tutması, düşünce ve ifade özgürlüğünü bastırması ve Filistinlilerin olayları dünyaya aktarma ve haber yapma hakkını hedef almasıdır'' ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri