FBI, Trump'a yönelik "suikast girişimi" olduğu belirtilen olayı "oldukça ciddi" şeklinde tanımladı

ABD'li yetkililer, eski Başkan Donald Trump'a yönelik "suikast girişimi" olduğu belirtilen olayla ilgili önemli yeni bilgiler sundu.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) olayı "oldukça ciddi" olarak nitelendirirken, ABD Gizli Servisi Direktör Vekili Ronald Rowe, Florida'nın West Palm Beach kentinde düzenlediği basın toplantısında detayları açıkladı.

Rowe, Trump'ın Florida'daki yerleşkesinde en üst düzeyde güvenlik hizmeti aldığını ve eski Başkan'ın bu güvenlik önlemlerinin farkında olduğunu belirtti. "Başkan Biden, eski Başkan Trump ve Başkan Yardımcısı Harris için en üst düzeyde koruma talep etti" diyen Rowe, Gizli Servis'in güvenlikle ilgili en hassas detaylara bile dikkat ettiğini vurguladı. Şüpheli Ryan Wesley Routh'un, olay sırasında çalılıklarda yatarak beklemiş olabileceğini ancak Trump'ın görüş açısında bulunmadığını ifade etti.

FBI Miami Ofisi yetkilisi Jeffrey Veltri, olayın tüm boyutlarını incelediklerini ve şüphelinin ailesi ve yakınlarıyla görüştüklerini belirterek, "FBI, Donald Trump'a yönelik suikast girişimi olarak görülen olayı 'oldukça ciddi' şeklinde değerlendiriyor" dedi. Veltri, şüpheli Routh'un sosyal medya platformlarında aktif olduğunu ve bu hesapların incelendiğini açıkladı. Ayrıca, Routh'un "Afganistan'dan paralı savaşçılar bularak Ukrayna'da savaşmalarını istediği" yönündeki paylaşımlarına da dikkat çekti.

Veltri, Routh'un yalnız mı yoksa başkalarıyla mı çalıştığını araştırdıklarını ve şüphelinin aracı, cep telefonu ve diğer elektronik cihazları için daha kapsamlı arama izni almayı hedeflediklerini söyledi.

Bölge polisi yetkilileri, şüphelinin yanında bir AK-47 tarzı seri numarası silinmiş tüfek, dijital kamera, çanta ve yiyecek bulduklarını açıkladı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri