Tasarı, 193 üyeli BM Genel Kurulu'nda 143 "evet" oyuyla kabul edildi. Tasarıya 25 "çekimser" oy alırken, ABD, Arjantin, Papua Yeni Gine, Çekya ve Macaristan gibi 9 ülke "hayır" oyu kullandı.
Kararda, Filistin'in BM üyelik kriterlerini yerine getirdiği vurgulanarak, Filistin'in BM üyesi olarak kabul edilmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca, BM Genel Sekreteri'ne kararın uygulanması için gerekli adımları atması çağrısı yapıldı.
Kararda, Filistin'in Genel Kurul oturumlarına ve BM organları tarafından düzenlenen toplantılara katılımını sağlayacak bazı düzenlemelerin yapılması talep edildi. Ancak, Filistin'in tam üyelik anlamına gelmeyeceği ve "istisnai ve emsal" nitelikte olmadığı vurgulandı.
Filistin, 2011'de BM'ye tam üyelik başvurusu yapmış ancak BMGK'de gereken desteği alamamıştı.
2012 yılında ise BM'de "daimi gözlemci statüsü" almıştı. Son olarak, Cezayir'in 18 Nisan'da sunmuş olduğu karar tasarısı BM Genel Kurulu tarafından kabul edilmişti, ancak İsrail tarafından veto edilmişti. Bu son gelişmelerle birlikte Filistin'in BM üyeliği ve ilave haklarına ilişkin talepleri yeniden gündeme geldi ve BM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
İsrail’in BM Temsilcisi Gilad Erdan ise karara sert tepki göstererek BM Anlaşmasını kürsüde parçaladı.