Fransa'da yeni hükümet yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilmesini kolaylaştıracak

Fransa'da yeni kurulan hükümet, göç politikalarında daha katı bir tutum sergileyeceğini açıkladı. İçişleri Bakanı Bruno Retailleau, yasa dışı göçün yanı sıra yasal göçün de azaltılmasına yönelik önlemler almayı planladıklarını belirtti.

Retailleau, göçmenlerin sınır dışı edilmesini kolaylaştıracak adımlar atılacağını, bu kapsamda gözetim merkezlerinde kalma sürelerinin 210 güne kadar uzatılacağını ve valilere sınır dışı işlemlerini hızlandırma konusunda talimatlar verileceğini söyledi.

Hükümetin bu politikaları, göçü kontrol altına almak ve insan kaçakçılarının faaliyetlerini engellemek amacıyla uygulamaya konulacak. Başbakan Michel Barnier de sınırların daha etkin bir şekilde kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayarak, mevcut göç politikasının yeterince başarılı olmadığını dile getirdi.

Fransa'daki son genel seçimlerde solcu Yeni Halk Cephesi (NFP) en fazla sandalye sayısına ulaşmış olsa da, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, hükümeti kurma görevini sol ittifak yerine Cumhuriyetçiler (LR) partisinden Michel Barnier'ye verdi. Aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisi ise hükümeti destekleyeceğini ve düşürmeye yönelik herhangi bir gensoru önergesine katılmayacağını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri