Fransa’daki protestolar şiddetini arttırdı

Fransa’da 17 yaşındaki bir gencin polis kurşunuyla öldürülmesiyle başlayan protestolarda Marsilya’da polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı.

Fransa'da, Paris'in Nanterre banliyösünde 17 yaşındaki Nahel M.'in polis tarafından öldürülmesiyle başlayan protestalar ve Marsilya'da polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Fransa hükümeti, protestoları önlemek için çok sayıda polis görevlendirdi ve sokaklar savaş alanına döndü. Göstericiler polis şiddetini protesto etmek amacıyla havai fişek patlattı, sloganlar attı. Bazı göstericiler iş yerlerine taş atarken, bazıları ise el bombası kullandı. Çöp konteynerleri devrildi, sokaklardaki banklar ve otobüs durakları zarar gördü. İşletme sahipleri, yağmalama olasılığına karşı önlem almak için iş yerlerinin önüne barikatlar kurdu.

Polis, protestocuları engellemek için kalkanlar kullandı ve bazı yerlerde göz yaşartıcı gaz kullandığı görüldü. Marsilya'daki bugünkü gösterilerde 14 kişi gözaltına alındı ve yüzlerce çevik kuvvet aracı sokaklara konuşlandırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Fransa'da tansiyon düşmüyor! Sokaklar savaş alanına döndü!

Dünya Haberleri