Gazze felaketi yaşamaya devam ediyor: Ölü sayısı her geçen gün artıyor!

Gazze'de devam eden İsrail hava saldırıları, son 24 saatte 47 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısını 37 bin 765'e yükseltti. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik 265 gündür süren saldırıları, bölgedeki can kayıplarını her geçen gün artırıyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 3 'katliam' gerçekleştirdiği ve bu saldırılarda 47 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 52 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

DURUM GİTTİKÇE KÖTÜLEŞİYOR

7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarda toplam ölü sayısının 37 bin 765'e, yaralı sayısının ise 86 bin 429'a yükseldiği bildirildi. Ayrıca, açıklamada enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu, ancak İsrail'in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

Gazze'deki insani durumun giderek kötüleştiği bu süreçte, uluslararası toplumdan acil yardım çağrıları yapılıyor. Sağlık hizmetlerinin yetersizliği ve sürekli saldırılar, bölgedeki sivillerin yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor. İsrail'in hava saldırıları ve Gazze'ye uygulanan ambargo, temel ihtiyaç malzemelerinin ve tıbbi malzemelerin bölgeye ulaşmasını engelliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri