Gazze için ateşkes gelişmesi: CIA ve Mossad görüşme için Katar'da!

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarını artırdığı bu süreçte, Gazze’de ateşkes ve rehine takası için kritik görüşmeler başlatılıyor. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve İsrail İstihbarat Teşkilatı (Mossad) direktörleri, bugün Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman es Sani ile Katar’ın başkenti Doha’da bir araya gelerek yaklaşık bir aylık bir ateşkes üzerinde anlaşma sağlamak için müzakerelere katılacak.

Katar’daki yetkililer, Reuters’a yaptığı açıklamada, bu görüşmelerin Hamas ve İsrail arasında kısa süreli bir ateşkes sağlanarak, iki taraf arasında bir rehine takası yapılmasını amaçladığını belirtti. Anlaşmanın, İsrail'in Filistinli tutukluları serbest bırakması ve Hamas’ın da İsrail rehinelerini teslim etmesi üzerine kurulu olduğu bildirildi. Yetkililer, görüşmelerin bir aylık geçici bir ateşkese ve tarafların ilerleyen dönemde daha uzun vadeli bir çözüme ulaşmasına yardımcı olmasını umduklarını ifade etti.

AYRINTILAR HENÜZ NET DEĞİL

Ateşkes görüşmelerinin bir parçası olarak hangi veya kaç rehinenin serbest bırakılacağı gibi ayrıntılar henüz netleşmiş değil. Ancak Katarlı yetkililer, tarafların müzakerelerde anlaşmaya yakın olduklarını ve görüşmelerin, İsrail-Filistin çatışmasında tansiyonu düşürmeyi hedefleyen kısa vadeli adımlar atılmasını sağlayabileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri