Gazze Şeridi'nde Filistinliler hayatta kalma mücadelesi veriyor

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde sıkışan yüz binlerce Filistinli, 11 gündür İsrail ordusunun yoğun saldırıları ve gıda ile ilaç girişine izin verilmeyen sıkı abluka altında hayatta kalma mücadelesi veriyor.

İsrail ordusu, 6 Ekim’de "Hamas’ın gücünü yeniden toplamasını engelleme" amacıyla Gazze’nin kuzeyine yönelik yeni saldırılar başlattığını duyurdu. Filistinliler, bu saldırılarla bölgedeki yaklaşık 400 bin insanı zorla göç ettirmeye çalıştıklarını ifade ediyor.

Cibaliya Mülteci Kampı’nda yapılan hava saldırısında, aralarında çocukların da bulunduğu 11 kişi hayatını kaybetti. Saldırının ardından sivil savunma ve sağlık ekipleri arama kurtarma çalışmaları için bölgeye gitmek istese de İsrail ordusunun engeliyle karşılaştı. Cansız bedenler, sivil halk tarafından enkaz altından çıkarıldı.

İsrail, Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik hava bombardımanını ve topçu atışlarını sürdürürken, yaralıların tahliyesine de izin vermedi. Yetkililer, bölgede çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu belirtmesine rağmen, arama kurtarma ekiplerine ateş açıldı.

ABLUKA VE AÇLIK

Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı’nda, İsrail ordusunun dayattığı sıkı abluka nedeniyle gıda ve su kaynaklarına erişim imkânı bulunmuyor. Bu duruma bağlı olarak, yiyecek bulmak umuduyla toplanan Filistinlilere de havadan ateş açıldığı bildirildi.

Gazze kentinin çeşitli bölgelerinde, özellikle Zeytun ve Şeyh Rıdvan mahallelerinde yapılan hava saldırıları sonucu birçok kişi yaşamını yitirdi. Gazze’nin kuzeyinde, 400 bin Filistinli mahsur kalmış durumda.

İsrail’in Gazze’nin kuzeyini boşaltma hedefi, uluslararası toplumda tartışmalara yol açarken, uzmanlar bu saldırı dalgasının Filistinlileri bölgeden arındırmayı amaçladığını belirtiyor. Bu durum, gelecekte daha geniş bir göç dalgası ve insani krizler yaratma potansiyeline sahip.

Birleşmiş Milletler, Gazze’deki insani durumu acil yardım gerektiren bir kriz olarak tanımlarken, uluslararası yardımların artırılması çağrısında bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri