"Gazze'de ateşkes müzakereleri önümüzdeki günlerde başlayacak"

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 7 Ekim 2023'ten bu yana gerçekleştirdiği 11. Ortadoğu turu çerçevesinde Katar'ın başkenti Doha'da önemli görüşmeler yaptı.

Burada, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ve Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya geldi. Toplantılarda, "Bölgedeki çatışmaların durdurulması, insani yardımın artırılması ve müzakere sürecinin yeniden canlandırılması" gibi konular üzerinde duruldu.

Gazze'de ateşkes müzakerelerinin yeniden başlaması için umutlu olduğunu ifade eden Blinken, "Müzakerecilerin önümüzdeki günlerde bir araya gelmesini bekliyoruz" dedi. ABD'nin Gazze’ye insani yardımın ulaştırılması ve çatışmaların sona ermesi için çeşitli çözümler üzerinde çalıştığını da belirtti.

Katar’ın arabuluculuk rolünün önemine dikkat çeken Blinken, "İki ülke arasındaki iş birliği, bölgesel barış ve istikrar açısından kritik" vurgusu yaptı. Ayrıca, "Bu savaşı sona erdirmek, tüm rehineleri evlerine geri getirmek ve Gazze halkı için daha iyi bir gelecek inşa etmek için çalışmanın zamanı geldi" ifadesini kullandı. Hamas lideri Yahya Sinvar’ın öldürülmesiyle ilgili olarak da, "İsrail, kendisi için belirlediği stratejik hedeflere ulaştı" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri