Gazze'de ateşkes: Sınır kapısı açıldı!

Gazze'nin dünyaya açılan sınır kapısı, insani yardımların bölgeye ulaşması için açıldı. İsrail ve Mısır, Refah Sınır Kapısı'nın açılmasıyla eş zamanlı olarak Gazze'nin güneyinde ateşkes başlattı.

Gazze'de İsrail'in saldırıları ve Hamas güçleriyle çatışmaları devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlatması beklenirken, bölgedeki Filistin halkı güney bölgelere tahliye edilmeye çalışılıyor.

GÜNEYDE ATEŞKES VE İNSANİ YARDIM

Reuters'in haberine göre bölgede yeni bir gelişme yaşandı. Reuters, İsrail ve Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'nın yeniden açılmasıyla eş zamanlı olarak Gazze'nin güneyinde ateşkes üzerine anlaştığını servis etti. Filistin'de bölgeye insani yardımın ulaşması için bölgenin dünyayla bağlantısını sağlayan Refah Sınır Kapısı açıldı. Mısırlı güvenlik kaynakları sınır kapısının açılmasıyla aynı anda bölgenin güneyinde ateşkesin başlaması konusunda anlaşıldığını söyledi.

Kaynaklardan gelen bilgilere göre ateşkesin birkaç saat süreceği öngörülüyor. Ateşkesin net süresi konusunda ise halen bir netlik olmadığı konuşuluyor. Ateşkes ile ilgili İsrail ordusu ve ABD Büyükelçiliği'nden henüz bir açıklama yapıldı. Konu ile ilgili Hamas'ın yetkilileri de sessizliğini koruyor...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri