Gazze'de bilanço ağırlaşıyor! 7 çocuk açlıktan öldü!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 30 bin 35'e, yaralı sayısı ise 70 bin 457'ye ulaştı.

Gazze Şeridi'ndeki yerleşim bölgelerine, hastanelere ve mülteci kamplarına yönelik saldırılar devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son 24 saat içinde İsrail tarafından düzenlenen 9 saldırıda 81 kişi hayatını kaybetti, 132 kişi ise yaralandı. Açıklamada, Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana yaşamını yitirenlerin sayısının 30 bin 35'e, yaralı sayısının ise 70 bin 457'ye ulaştığı vurgulandı.

İSRAİL, İNSANİ YARDIM BEKLEYENLERİ HEDEF ALDI: 70 ÖLÜ

İsrail ordusu, Gazze kentinde insani yardım bekleyenleri hedef aldı. İlk belirlemelere göre 70 kişi yaşamını yitirdi, 250'den fazla kişi yaralandı.

7 ÇOCUK AÇLIKTAN ÖLDÜ!

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan Kemal Advan Hastanesi'nde, İsrail'in uzun süredir saldırılarını sürdürüp yardım girişini engellemesi sonucu 7 çocuğun daha açlık nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirildi.

Hastane Müdürü Husam Ebu Safiye, yetersiz beslenme sebebiyle 7 Filistinli çocuğun hayatını kaybettiğini ifade etti.

İsrail'in engeli nedeniyle insani yardımların ulaştırılamadığı Gazze'nin kuzeyinde ve Gazze kentinde açlıktan hayatını kaybeden çocukların sayısının 13'e yükseldiği belirtildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, bu savaşın açlıkla mücadele savaşı olduğunu söyledi.

Can kaybının arttığını belirten Kudra, ölen çocuk sayısının arttığını ve yoğun bakımda açlığa bağlı ölüm riskiyle karşı karşıya kalan çok sayıda çocukların da olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri