Gazze’de can kaybı 40 bin 334’e yükseldi

Gazze'ye yönelik İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden sivillerin sayısı hızla artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, saldırılarda ölenlerin sayısı 40 bin 334'e, yaralananların sayısı ise 93 bin 356'ya ulaştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 334 gündür devam eden saldırılarına ilişkin güncel bilgileri paylaştı. Son 48 saat içinde Gazze'nin farklı bölgelerine yapılan beş saldırıda 69 sivilin yaşamını yitirdiği, 212 Filistinlinin ise yaralandığı bildirildi. 7 Ekim'de başlayan saldırılardan bu yana toplam can kaybının 40 bin 334, yaralı sayısının ise 93 bin 356 olduğu ifade edildi.

İSRAİL'DEN YENİ TAHLİYE UYARISI

İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze Şeridi’nin merkezindeki Deir al-Balah ve Maghazi bölgelerinde yaşayan Filistinliler için yeni bir tahliye çağrısı yaptı. Bölgedeki sivillerin, Gazze Şeridi'nin toplam büyüklüğünün yüzde 11'ine denk gelen ve yaklaşık 42 kilometrekarelik "insani yardım bölgesine" geçmesi istendi. Yaklaşık 2.3 milyonluk Gazze nüfusunun 1.9 milyonu bu bölgede yaşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri