Gazze'de en az 18 Filistinli öldü

İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarındaki can kayıpları ve yıkımın boyutları, uluslararası toplumda büyük endişe yaratmaya devam ediyor.

Son bilgilere göre, Gazze Şeridi'nde İsrail'in hava saldırılarında en az 18 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bu saldırılar, Nuseyrat Mülteci Kampı'ndan Gazze'nin diğer bölgelerine kadar geniş bir alanı etkiledi.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda Ebu Hamda ailesine ait evin hedef alınması sonucunda 5 kişi yaşamını yitirdi. Ayrıca Gazze'nin güneyindeki Refah şehrindeki Tel es-Sultan Mahallesi'nde gerçekleşen hava saldırısında 5 Filistinli daha hayatını kaybetti. Gazze'nin orta kesimindeki ez-Zuveyde beldesinde Diyab ailesinin evinin bombalanmasıyla da 7 kişi yaşamını yitirdi. Kuzeydeki Beyt Hanun'da düzenlenen insansız hava aracı saldırısında ise bir Filistinli hayatını kaybetti.

Öte yandan, İsrail'in Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği topçu saldırıları sonucunda da çok sayıda kişi yaralandı. Saldırılar sırasında Gazze'nin sivil altyapısı da büyük zarar gördü; sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak tahrip edildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik operasyonlarında ise son derece yüksek sayılara ulaşan ölü ve yaralı sayıları dikkat çekiyor. En az 38 bin 713 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 89 bin 166 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Bu trajik tablo, uluslararası toplumda barış ve güvenlik çağrılarını güçlendirirken, taraflar arasında tansiyonun yükselmesine neden oluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri