Gazze'de hastaneler için "acil durum" çağrısı

Gazze Şeridi'ndeki sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği için ciddi bir tehdit oluşturan İsrail saldırıları, Sağlık Bakanlığı'nı uluslararası yardım çağrısı yapmaya zorladı.

Bakanlık, uzun süredir jeneratörlerle elektrik sağladıklarını ancak İsrail ordusunun saldırıları sonucunda jeneratörlerin büyük bir kısmının yok edildiğini ve geri kalanların da teknik arızalar nedeniyle işlevsiz hale geldiğini belirtti.

Yapılan açıklamada, Gazze'deki hastanelerde bulunan son jeneratörlerin de yedek parça temini konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle hizmet dışı kalabileceği ve bu durumun hastalar için hayati risk oluşturabileceği vurgulandı. Özellikle acil sağlık hizmetlerinin devam etmesi için uluslararası toplumdan ve özellikle Arap ve İslam ülkelerinden acil jeneratör temini çağrısı yapıldı.

Açıklamada, İsrail'in saldırılarının hastanelerdeki jeneratörleri hedef aldığı ve daha önce Şifa Sağlık Kompleksi, Nasır Hastanesi ve Endonezya Hastanesi'ndeki jeneratörlerin kullanılamaz hale getirildiği, şimdi ise Kemal Advan Hastanesi'nin jeneratörlerinin tehdit altında olduğu ifade edildi.

Bakanlık, jeneratör temini için birçok uluslararası kurumla temas kurduklarını ancak İsrail'in engellemeleri nedeniyle sonuç alamadıklarını da belirtti. Gazze'deki sağlık sisteminin çökmesi riskine karşı uluslararası toplumdan hızlı ve etkili bir yardım talep edildiği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri