"Gazze'de her 100 Filistinliden biri öldürüldü. Artık yeter"

Slovenya Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Tanja Fajon, Gazze'deki acil ve kalıcı ateşkes çağrısı yaparak, Gazze'de her 100 Filistinli'den birinin öldüğü acı gerçeğine vurgu yaptı.

BMGK'nın Filistin toplantısında konuşan Fajon, toplantının tek ve net bir mesajı olduğunu belirterek, "Gazze'de acil bir ateşkes şart. Ateşkes çağrımızın nedenlerini açıklamama izin verin. Sadece ateşkes, sivillerin korunmasına imkan tanıyacaktır." dedi.

Fajon, "Gazze'de her 100 Filistinli'den biri hayatını kaybetti. Artık yeter. Ölenlerin çoğu kadın ve çocuk. Geri kalan siviller, çöken sağlık sistemi ve kötü koşullarda açlıkla mücadele ediyor. İnsani yardımların ulaşabilmesi de ancak ateşkesle mümkün olabilir." diye konuştu.

İnsanlığın galip gelebilmesi için anlamlı insani adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Fajon, "Ateşkes, yerinden edilmiş vatandaşların geri dönüşünü mümkün kılabilir. İsrail'in Gazze'deki Filistinlilerin yerinden edilmesi yönündeki açıklamalarını kabul etmiyor ve kınıyoruz." şeklinde konuştu.

Gazze'deki halkın sürekli kaçmak zorunda bırakıldığını belirten Fajon, "Ateşkes ve iki devletli çözüm, aşırılığın yayılmasını engelleyecektir. Slovenya, terörün her türlüsüne karşı durmaktadır. Tüm rehinelerin serbest bırakılması yönündeki çağrımızı yineliyoruz." ifadelerini kullandı.

Fajon, çatışmanın askeri yollarla çözülemeyeceğini ve barışın sağlanması için iki devletli çözümün önemine vurgu yaparak, Uluslararası Barış Konferansı düzenlenmesi taleplerini iletti.

Gazze ve Batı Şeria'nın Filistinlilere ait olduğunu belirten Fajon, "Ateşkes, aynı zamanda bölgede uyumu sağlayacaktır. Ancak ateşkes, bölgeye sükunet getirecektir." şeklinde konuştu.

Slovenyalı Bakan, "Yaklaşık 26 bin kurban sadece bir istatistik değil, hepsi birer hayat, hayal, umut ve aileye sahipti. Bu çatışmada yaşamını yitirenlere saygı göstermeli ve barışa katkıda bulunmalıyız. Acil ateşkes sağlanmalıdır." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri