Gazze'de hükümet: İsrail okullara saldırmaya başladı

Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail ordusunun saldırılarını sivil yerleşim alanlarına ve yerinden edilmiş on binlerce kişinin sığındığı okullara yoğunlaştırdığını açıkladı.

Hükmete bağlı Medya Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in "güvenli" olarak ilan ettiği alanların aslında sivil hedefler haline geldiği belirtilerek, bu bölgelerdeki saldırıların arttığı ifade edildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun ABD desteğiyle Filistinlilere yönelik "sistematik katliamlar" gerçekleştirdiği öne sürüldü. Ayrıca, İsrail ordusunun saldırılarında sağlık sisteminin de hedef alındığı ve sağlık ekiplerinin büyük bir baskı altında olduğu vurgulandı.

Filistinlilerin temiz su, gıda, tıbbi malzeme ve yakıt eksikliği yaşadığı, sınır kapılarından yaralı ve hastaların tahliyesine izin verilmediği belirtilerek, insani koşulların felaket seviyesine ulaştığı ifade edildi. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okula yapılan saldırıda 2'si çocuk, toplam 15 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, 16 bin 314’ü çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere toplam 39 bin 480 Filistinli öldü, 91 bin 128 kişi yaralandı. Enkaz altında binlerce ölü olduğu ve halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının hedef alındığı bilgisi verildi. Sivil altyapının da tahrip edildiği, insani krizlerin derinleştiği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri