Gazze'de İsrail katliamı devam ediyor!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları tüm şiddetiyle devam ederken, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı ürkütücü boyutlara ulaştı. Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail'in 347 gündür sürdürdüğü operasyonlar sonucunda ölen Filistinlilerin sayısı 41 bin 252, yaralı sayısı ise 95 bin 497'ye yükseldi.

Son 24 saat içinde İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik 3 ayrı hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu saldırılarda 26 Filistinli hayatını kaybederken, 84 kişi de yaralandı. İsrail ordusu, saldırıların "terörle mücadele" kapsamında yapıldığını savunarak, operasyonların süreceğini belirtti.

SAVAŞ DURUMU ALARMI

İsrail hükümeti, Gazze’deki çatışmaların tırmanması nedeniyle ülke genelinde 'savaş durumu alarmı' ilan etti. Ordunun teyakkuzda olduğu ve operasyonların hız kesmeden devam edeceği bildirildi.

SALDIRILAR 7 EKİM’DEN BERİ DEVAM EDİYOR

İsrail, 7 Ekim'de başlattığı saldırı dalgasıyla Gazze Şeridi'ne yönelik operasyonlarını sürdürüyor. İsrail’in hava saldırılarında bugüne kadar 41 binin üzerinde Filistinli yaşamını yitirdi, binlerce kişi yaralandı ve ağır insani kriz devam ediyor. Saldırılar Gazze’deki siviller üzerinde büyük yıkıma yol açarken, altyapı ve sağlık sistemleri de ciddi zarar gördü.

BÖLGEDE İNSANİ KRİZ BÜYÜYOR

Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılar, bölgede halihazırda var olan insani krizi derinleştirdi. Uluslararası kuruluşlar, gıda ve ilaç gibi temel ihtiyaçlara erişimde ciddi sıkıntılar yaşandığını ve bölgede sağlık hizmetlerinin çökme noktasına geldiğini bildiriyor.

Filistin tarafı, uluslararası toplumu İsrail’in saldırılarını durdurmaya çağırırken, Gazze’deki çatışmaların nasıl bir seyir izleyeceği belirsizliğini koruyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri