Gazze'de İsrail zulmü bitmiyor: Son 24 saatte 63 kişi daha öldü!

Gazze Şeridi'nde yaşanan insani kriz, İsrail ordusunun 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren düzenlediği saldırılarla daha da derinleşiyor. Son 24 saat içerisinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 63 kişi artarak 31 bin 553'e yükseldi.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin 162 gündür devam eden saldırılarında son 24 saat içinde Gazze Şeridi'nde 63 Filistinlinin daha yaşamını yitirdiği belirtildi. Bu son saldırılarla birlikte, Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 31 bin 553'e çıktığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail'in son saldırılarında 112 Filistinlinin daha yaralandığı ve toplam yaralı sayısının 73 bin 546'ya ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, enkaz altında ve yol kenarlarında ölü bedenlerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin yardım ekiplerinin ve sivil savunma görevlilerinin bu bölgelere erişimini engellediğini ifade etti. Bu durumun, ölü sayısının gerçek boyutlarının tam olarak tespit edilmesini ve yardım ekiplerinin etkili bir şekilde müdahale etmesini zorlaştırdığı vurgulandı.

Gazze Şeridi'ndeki insani krizin derhal son bulması ve uluslararası toplumun bu acil duruma müdahale etmesi çağrısı bir kez daha yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri