Gazze'de kıtlık kapıda: Öldürülen Filistinli sayısı her geçen gün artıyor

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Gazze'de kıtlığın kapıda olduğunu belirterek, "Uluslararası toplum, bunu durduramadığı için utanç içinde başını eğmelidir." dedi.Griffiths, Gazze'de yaşanan açlığa dikkat çekti. Gazze'de 1 milyondan fazla insana hayat kurtaran yardımların kesildiğini ve kıtlığın kapıda olduğunu vurgulayan Griffiths, "Uluslararası toplum bunu durduramadığı için utanç içinde başını eğmelidir."

Griffiths, Gazze'de yaşanan açlığa dikkat çekti. Gazze'de 1 milyondan fazla insana hayat kurtaran yardımların kesildiğini ve kıtlığın kapıda olduğunu vurgulayan Griffiths, "Uluslararası toplum bunu durduramadığı için utanç içinde başını eğmelidir." ifadelerini kullandı.

Gazze'ye acil şekilde gıda ve diğer hayati temel ihtiyaçların sokulması gerektiğini vurgulayan Griffiths, İsrailli yetkililere insani yardımlara serbestçe geçiş izni vermesi çağrısını yineledi.

Pazarların çöktüğünü ve alanların yıkıldığını belirten Griffiths, "Biliyoruz ki bir kez kıtlık ilan edildiği zaman, artık çok geç olacak. Yine biliyoruz ki bu, eylem ve iyi niyetle hala önlenebilir." şeklinde konuştu.

İsrail'in Gazze’de 7 Ekim'den beri sürdürdüğü katliamlarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 31 bin 645'e çıktı. Yaralı Filistinlilerin sayısının da 73 bini geçtiği belirtildi. Ramazan ayında ateşkes olması beklenirken İsrail bu ateşkes tekliflerini reddederek saldırılarını sıklaştırmayı sürdürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri