Gazze’deki hastaneler çökme noktasında: 24 saat içinde hizmet dışı kalabilir

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırıları ve bölgeye yakıt girişini engellemesi, Gazze'deki hastanelerin kritik bir noktaya gelmesine neden oldu.

Kemal Advan Hastanesi, yakıt tükenmesi nedeniyle 24 saat içinde kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. İsrail saldırılarında 38 hastaneden 23’ü tamamen yıkılırken, geriye kalanlar ise ağır hasar ve malzeme eksikliği nedeniyle sınırlı hizmet verebiliyor.

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKMENİN EŞİĞİNDE

Gazze Şeridi’nde bir yıldır devam eden saldırılar, sağlık sisteminde büyük bir krize yol açtı. İsrail’in akaryakıt girişini engellemesi, özellikle Gazze’nin kuzeyindeki hastanelerin kapanmasına yol açabilir. Kemal Advan Hastanesi Müdürü Hüsam Ebu Safiye, “Yakıtın tükenmesi ve İsrail'in uluslararası örgütler üzerinden akaryakıt girişini engellemesi sebebiyle 24 saat içinde hastane hizmet dışı kalacak” diyerek yoğun bakımdaki hasta ve yaralıların ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

HASTANELER YIKILDI, SİVİL ALTYAPI TAHRİP EDİLDİ

İsrail'in hava ve kara saldırıları sonucunda Gazze’deki 38 hastaneden 23'ü tamamen yok oldu. Kalan 15 hastane ise ağır hasar gördü ve tıbbi malzeme ile cihaz eksikliği nedeniyle yeterli hizmet veremiyor. 7 Ekim'den bu yana süren saldırılarda, yaklaşık 17 bini çocuk ve 11 bin 378’i kadın olmak üzere 41 bin 825 Filistinli hayatını kaybetti, 96 bin 910 kişi ise yaralandı.

Saldırılar nedeniyle enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu bildirilirken, hastaneler ve eğitim kurumları gibi sivil altyapılar da hedef alınmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri