Gazze'den tedavi için 85 hasta daha getirildi

Gazzeli 85 hasta ve yaralı tedavileri için 106 refakatçiyle Mısır’dan Türkiye’ye getirildi.

Mısır'dan Türkiye'ye 106 refakatçi ile birlikte getirilen 85 hasta ve yaralı, Gazze'deki saldırılardan etkilenenlerin tedavileri için Ankara'ya ulaştı. Yardım koordinasyonu çerçevesinde Türkiye, Mısır ve İsrail'in işbirliğiyle gerçekleşen bu tahliye, Gazze'deki saldırılar nedeniyle tedavilerine devam edemeyen hastaların 7. kez gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetlerine ait bir A-400M ve bir C-130 uçağı kullanılarak Mısır'ın El-Ariş Havalimanı'ndan havalanan hasta ve yaralılar, Ankara'daki Etimesgut Askeri Havalimanı'na ulaştırıldı. Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan ilk kontrollerin ardından hasta ve yaralılar, refakatçileriyle birlikte Bilkent Şehir Hastanesi, Etlik Şehir Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanelerine sevk edildi.

Türkiye'nin Gazze'deki insanlara yönelik yardımlarının devam ettiği ve tedavi ihtiyacı olan hastalara destek sağlandığı belirtilen açıklamada, uluslararası işbirliği ve insani yardım faaliyetleri kapsamında bu tahliyelerin düzenlendiği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri