Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlenen saldırılarda 25 kişi öldü

İsrail ordusunun gün boyunca Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 25 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, Gazze'nin kuzey, güney ve orta kesimlerine düzenlenen saldırılarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Beyt Lahiya'da İsrail ordusu, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bir okula saldırı düzenledi. Bu saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 4 kişi hayatını kaybetti.

Ayrıca, kuzeydeki Cibaliya bölgesinde Ebu Nasır ve Semmur ailelerine ait evlerin hedef alındığı saldırılarda, çocukların da bulunduğu 5 kişi yaşamını yitirdi.

Gazze kentinde Harara ailesine ait eve yönelik bir başka saldırıda 3 kişi öldü, çok sayıda kadın ve çocuk yaralandı. Aynı kentte, bir toplanma alanına düzenlenen hava saldırısında ise 3 kişi daha yaşamını yitirdi.

Orta kesimdeki Faşlan ailesinin evine yönelik saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti. Nusayrat Mülteci Kampı'nda gerçekleşen başka bir saldırıda da 1 Filistinli öldü. Aynı kampta, ed-Daalis ailesini hedef alan saldırıda 5 kişi yaşamını yitirirken, Deyr Belah'taki çadırlarda kalan yerlerinden edilmiş Filistinlilere yönelik saldırıda 1 kişi daha hayatını kaybetti.

Güneydeki Han Yunus bölgesinde gerçekleşen topçu ateşi sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri