Gazze'nin kuzeyinde 200 bin Filistinlinin yiyecek, içecek ve ilaçtan yoksun yaşadığı bildirildi

Cibaliya Mülteci Kampı'nda 200 bin Filistinlinin 12 gündür yiyecek, içecek ve ilaç yetersizliği nedeniyle zor günler geçirdiği bildirildi.

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki durum detaylandırıldı. İsrail ordusunun bölgedeki binaları ve altyapıyı bombalayarak tahrip ettiği vurgulandı. Açıklamada, bu bombardımanlar sonucunda, kamp sakinlerinin temel ihtiyaçlardan mahrum kaldığına dikkat çekildi.

Ayrıca, İsrail ordusunun gerçekleştirdiği kara harekatı nedeniyle, hayatını kaybeden birçok Filistinlinin cenazelerinin enkaz altında kaldığı ve hala çıkarılmayı beklediği ifade edildi. Müdürlüğün açıklamasında, "Cibaliya adeta yok oluyor ve sistematik bir ölüme maruz kalıyor." denildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere toplamda 42 bin 409 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 99 bin 153 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Enkaz altında hâlâ binlerce cesedin bulunduğu, ayrıca halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının da hedef alındığı belirtilerek, sivil altyapının büyük zarar gördüğü kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri