Gün boyu devam eden saldırılarında 32 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun sabah saatlerinden itibaren Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılarda 32 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, İsrail'in Gazze'nin kuzeyinden güneydeki Refah sınırına kadar çeşitli bölgelerde saldırılar düzenlediğini belirtti. Saldırılar sonucunda, Nuseyrat Mülteci Kampı, Refah ve Han Yunus kentlerinde can kayıplarının yaşandığını ve ölenlerin arasında çocukların da bulunduğunu ifade etti.

Hamas'ın 7 Ekim 2023'te İsrail'e düzenlediği kapsamlı saldırının ardından İsrail, 1200 İsraillinin öldüğünü ve 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıklamıştı. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda en az 40 bin 878 Filistinli hayatını kaybetmiş ve 94 bin 454 kişi yaralanmış durumda. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu, hastane ve eğitim kurumlarının hedef alındığı belirtiliyor.

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 705 askerinin öldüğünü ve 4 bin 401 askerinin yaralandığını duyurdu. Çatışmalar sırasında 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakılmıştı. Ayrıca, İsrail, binlerce Filistinliyi hapsetmeye devam ediyor.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te ise 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ve İsraillilerin saldırılarında 691 Filistinli yaşamını yitirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri