Gürcistan cumhurbaşkanı seçim sonuçlarını tanımadı

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, Gürcistan’da düzenlenen parlamento seçimlerinin sonuçlarına ilişkin "Rus operasyonu" iddiasında bulundu ve seçim sonuçlarını tanımayacaklarını belirtti.

Başkent Tiflis’te Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda açıklama yapan Zurabişvili, iktidardaki Gürcü Hayali Partisi'nin seçimlerde zafer kazandığını gösteren sonuçları kabul etmediklerini ifade etti. Seçimlerde hile yapıldığını savunan Zurabişvili, oyların çalındığını ve bu olayın "Rus özel operasyonu" olarak tanımlanabilecek bir müdahale olduğunu dile getirdi.

Gürcistan'ın Avrupa ile bağlantılı bir geleceği olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, seçim sonuçlarının "Rusya'nın Gürcistan üzerindeki etkisini tanıma" anlamına geleceğini söyleyerek, ülkesinin bu sonucu kabul etmeyeceğini belirtti. Zurabişvili, seçim sonuçlarına itiraz eden muhalif partileri ve halkı yarın Parlamento Binası’nın önünde toplanmaya çağırırken, Batılı devletlerden de Gürcistan’a destek vermelerini talep etti.

Dünkü seçimlerde Gürcü Hayali Partisi yüzde 53,93 oyla birinci olurken, muhalefet partileri "Değişim İçin Koalisyon," "Gürcistan’ı Kurtarmak İçin Birlik" ve "Güçlü Gürcistan" seçim sonuçlarını tanımayacaklarını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri