Haaretz: İsrail'in şiddetli saldırılarına rağmen Hamas hala Gazze'de hakim

İsrail'in liberal çizgide yayın yapan gazetelerinden Haaretz,İsrail'in olanca gücüyle saldırmasın rağmen Gazze Şeridi'nin hala Hamas'ın kontrolünde olduğunu yazdı.

İsrail'de liberal bir çizgide yayın yapan ve zaman zaman Netanyahu'yu ağır şekilde eleştiren gazete Haaretz'in kıdemli askeri uzmanlarından muhabir Amos Harel, ilginç bir analiz kaleme aldı. Analizde "İsrail'in şiddetli saldırılarına rağmen Hamas hala Gazze'de hakim" görüşü öne çıkarken, İsrailli yetkililerin Hamaslılara dair verdiği ölü rakamlarının tartışmalı olabileceğini söyledi.

Hamas mensupları ile İsrail ordusu arasında günlerdir süren şiddetli çatışmaların devam ettiğine yer verilen Harel, "İsrail ordusu, havadan da dahil olmak üzere büyük miktarda askeri güç eşliğinde, yavaş ve sistemli bir şekilde ilerleyen bir parçalama taktiği kullanıyor." görüşüne yer verdi.

Kara saldırılarından istediğini alamadığını öne sürdüğü İsrail ordusuna dair, Hamaslıların daha başarılı olduğunu bunun da "Zayıf yönlerden birinin, kara operasyonunda birçok Hamas mensubunun öldürme yeteneğiyle ilgili olmaya devam ettiği" görüşüyle ilgili olduğunu söyledi.

Analizde bu kez yapılan operasyonların öncekilerle kıyaslanamayacak ağırlıkta olduğu ve buna rağmen İsrail ordusunun kesin bir başarıdan uzak gözüktüğü söylendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri