Halid Meşal: Ne kadar öldürürse öldürsün İsrail'i tanımayacağız

Hamas'ın yurt dışı sorumlu ismi Halid Meşal, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin cenazesinde yaptığı konuşmada, örgütün İsrail ile herhangi bir pazarlık yapmayacağını, ödün vermeyeceğini ve İsrail'i tanımayacağını belirtti.

Meşal, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Heniyye için Katar'ın Doha kentindeki İmam Muhammed bin Abdulvehhab Camisi'nde düzenlenen cenazede konuştu. Heniyye'nin Gazze'de halkının arasında yaşadığını ve halkıyla birlikte acılarını ve sevinçlerini paylaştığını söyleyen Meşal, Heniyye'nin mücahit olarak yaşadığını ve şehit olarak Rabbine kavuştuğunu ifade etti.

Heniyye'nin, Gazze'den ayrılmadan küresel çapta davası uğrunda mücadele ettiğini belirten Meşal, İsrail'in liderlerini öldürdüğünü ve bunun karşılığında her zaman yeni liderlerin ortaya çıktığını savundu. Meşal, "Bir şehit gider yerine bir şehit dirilir. Ve böylece halkımız kurtuluşa doğru yolculuğuna devam eder," dedi.

Meşal, tehditlerin kendilerini yıldıramayacağını ve Filistin topraklarının vatan olarak kalacağını vurguladı. Ayrıca, Filistin halkının direniş ve cihat yolunda birleşeceğini ve İsrail'in her yeri hedef almasının bu yüzden olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri