Hamaney’den İsrail’e tepki: “Hesap hatasının bedeli ödetilmeli”

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Tahran'a yönelik hava saldırısı hakkında ilk kez açıklamada bulundu. Hamaney, saldırıyı “alçaklık” olarak nitelendirerek, "Siyonist rejime yaptığı hesap hatasının bedeli ödetilmeli" dedi.

Tahran’daki konutunda şehit aileleriyle buluşan Hamaney, saldırının abartılmaması gerektiğini ancak küçümsenmesinin de yanlış olacağını vurguladı.

"İRAN HALKININ GÜCÜ GÖSTERİLMELİ"

Hamaney, İsrail’in bu saldırıyı büyütmeye çalıştığını belirtirken, "İran halkının gücünün ve iradesinin nasıl gösterileceği, ülkenin çıkarlarına uygun olarak belirlenmelidir" ifadelerini kullandı. Hamaney ayrıca, İran’ın kendini savunabilecek güce sahip olduğunu ve ülke güvenliğinin en önemli öncelik olduğunu vurguladı.

"Milli Güç Güvenliğin Temelidir"

Konuşmasında ülkenin savunma gücüne de değinen Hamaney, "Bir ülkenin güvenliğini sağlayan temel unsur milli güçtür. Bilim, ekonomi, savunma ve askeri alanda sahip olduğumuz güç, ülkemizin güvenliğini koruyacaktır" dedi. Füze savunma sistemlerinin önemine dikkat çeken Hamaney, savunma kapasitesinin artırılması gerektiğini belirtti.

İsrail ve İran Arasında Neler Yaşandı?

İsrail, 26 Ekim'de İran’daki askeri hedeflere, 1 Ekim’deki İran füze saldırılarına misilleme olarak hava saldırısı düzenlediğini duyurmuştu. İran ise hava savunma sistemlerinin saldırıları “başarıyla” engellediğini, ancak bazı bölgelerde sınırlı hasar oluştuğunu açıkladı. İsrail’in “başarıyla” tamamlandığını duyurduğu saldırılarda, İran ordusundan 4 asker hayatını kaybetmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri