Hamas'tan İsrail'e "sivil-direnişçi" ayrımı tepkisi

Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki sivil kayıpların direniş saflarında savaşanlara oranının "bire bir" olduğu iddiasını sert bir dille eleştirdi.

Hamas'ın yazılı açıklamasında, Netanyahu'nun bu iddiasının "yalan ve uluslararası kamuoyunu hiçe sayma" olarak nitelendirildiği belirtildi.

Açıklamada, Gazze'deki sağlık bakanlığı verileri ile Birleşmiş Milletler ve uluslararası insan hakları kuruluşlarının raporlarının, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında özellikle evler, hastaneler ve barınma merkezlerine düzenlediği saldırılarda kadın ve çocukların ciddi kayıplar yaşadığını gösterdiği vurgulandı. Hamas, Netanyahu'nun iddialarının savaş suçları ve insanlık suçu işleyen İsrail ordusunun eylemlerini örtbas etmeye yönelik olduğunu savundu.

Netanyahu'nun, Amerika Birleşik Devletleri'nde yayın yapan Punchbowl haber sitesine verdiği röportajda, Gazze'deki sivil kayıpların direniş güçleriyle aynı oranda olduğunu iddia etmesi uluslararası tepkilere neden olmuştu. Hamas ise bu iddiaları reddederek, gerçeklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini ve İsrail'in Gazze'deki saldırılarının masum sivilleri hedef aldığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri