Hizbullah İsrail'i vurdu: 4 asker öldü!

İsrail ordusu, son 24 saat içinde Lübnan'da 120 hava saldırısı düzenlediğini ve bu çatışmalar sırasında 4 askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Saldırılar, özellikle Hizbullah'ın aktif olduğu bölgeleri hedef aldı.

İsrail uçakları, Beyrut'un güney banliyöleri, Lübnan’ın güneyindeki köyler ve doğuda Bekaa bölgesindeki çeşitli yerleri vurdu. Al Jazeera muhabirlerinin aktardığına göre, Dübbin köyü ve Bekaa'daki Beyt Sulaybi kasabası bu saldırılardan etkilendi. Beyrut'un güneyindeki yangınlar nedeniyle gökyüzüne yükselen dumanlar, bölgedeki çatışmaların ciddiyetini gösteriyor.

Öte yandan, daha önce Baalbek çevresi, Şebrin kasabası ve Bekaa'daki Şamstar ile Harbata tepeleri gibi stratejik noktalar da İsrail ordusunun hedefi olmuştu. İddialara göre, Şeba ve Kefr Şuba köyleri yakınlarına da yangın bombaları atıldığı bildirildi.

HİZBULLAH'IN KARŞILIK VERMESİ

Hizbullah, İsrail'in güneyindeki askerlerine yönelik düzenlediği saldırılarda “doğrudan isabet” kaydettiğini belirtirken, aynı zamanda Hula köyü yakınında bir İsrail piyade birliğine füze saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Örgüt, bu saldırılar sonucunda bazı askerlerin ölü veya yaralı olarak ele geçirildiğini de ifade etti.

Hizbullah ayrıca, Tel Aviv’in güneyindeki Tel Nof hava üssüne insansız hava araçlarıyla saldırı düzenlediğini ve hedeflere isabet sağlandığını açıkladı. Safed’deki Mişar askeri üssü ve Hayfa’nın kuzeyindeki Kiryot bölgesine de roketli saldırılar gerçekleştirildi.

İSRAİL İÇİNDE HUZURSUZLUK

İsrail İç Cephe Komutanlığı, Nahariya, Kiryat Şmona, Marqayot ve Masgav Am gibi kuzey bölgelerinde sirenlerin çaldığını duyurdu. Aşağı Celile'deki bir sanayi bölgesinde bir insansız hava aracının patlaması sonucu iki kişi yaralandı. Aynı bölgede bulunan “Baz” adlı savunma sanayi fabrikasının da insansız hava aracıyla hedef alındığı bildirildi.

İsrail kaynakları, son iki günde Hizbullah ile yaşanan çatışmalarda toplam 15 İsrail askerinin hayatını kaybettiğini ve 61 askerin yaralandığını açıkladı. Bu, çatışmaların yoğunluğunu ve taraflar arasındaki gerilimi gözler önüne seriyor.

SALDIRILARIN GENİŞLEMESİ VE GELECEK BEKLENTİLERİ

İsrail, 23 Eylül'den itibaren Lübnan'daki hava saldırılarını yoğunlaştırmış durumda. 8 Ekim’de başlayan sınır ötesi çatışmalar, Beyrut da dahil olmak üzere Lübnan’ın pek çok bölgesini hedef alıyor. İsrail, güney Lübnan’da kara harekâtı başlattı ancak Hizbullah’ın direnişi, İsrail askerlerinin bölgede kalıcı olarak konuşlanmasını engelliyor.

Hizbullah, İsrail'in askeri ve sivil bölgelerine her gün füzeler, insansız hava araçları ve topçu ateşiyle karşılık vermeye devam ederken, İsrail ordusu yaşanan kayıpların büyük bir kısmını askeri sansür uygulayarak kamuoyundan gizliyor. Çatışmaların gelecekte nasıl bir seyir alacağı merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri