Hizbullah: Yeni liderimizi yakında seçeceğiz

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İsrail'in gerçekleştirdiği hava saldırısında hayatını kaybeden Hasan Nasrallah'ın yerine kısa süre içinde yeni bir liderin seçileceğini duyurdu.

Şeyh Kasım, televizyon konuşmasında İsrail'in 27 Eylül’de Beyrut’un Dahiye bölgesine düzenlediği ağır hava saldırısında Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah’ın ve bazı üst düzey Hizbullah yetkililerinin öldüğünü hatırlattı. Şeyh Kasım, Hizbullah'ın hızla yeni liderini seçeceğini belirtti ve örgütün iç mekanizmalarının buna uygun olduğunu vurguladı. "Hizbullah yapısı, lider kaybı durumunda her zaman yedek alternatifler hazır tutar." dedi.

"İSRAİL İLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

İsrail ile savaşın uzun soluklu bir mücadele olduğunu belirten Kasım, Hizbullah'ın geçmişte olduğu gibi bu savaşta da zafer kazanacağına inandığını ifade etti. Kasım, 2006’daki çatışmaları hatırlatarak, bu sefer de İsrail karşısında galip geleceklerini söyledi. Ayrıca, İsrail’in Hizbullah’ın askeri kapasitesini azaltamayacağını vurgulayan Kasım, İsrail ordusunun Lübnan’a kara harekâtı başlatması durumunda savaşa hazır olduklarını dile getirdi.

SALDIRILAR VE KAYBIN BİLANÇOSU

İsrail ordusu, Hizbullah'la Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalar çerçevesinde Lübnan’ın güney bölgelerine ve Bekaa ile Baalbek’e yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnanlı yetkililere göre, 17 Eylül'den bu yana süren saldırılarda 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplam 1178 kişi yaşamını yitirdi.

Nasrallah’ın öldürülmesinin ardından Hizbullah, İsrail’e karşılık olarak füze ve roket saldırıları düzenlemeye devam ediyor. İsrail tarafında askeri üsler hedef alınsa da saldırıların büyük bir hasara yol açmadığı bildirildi.

BÜYÜK GÖÇ DALGASI

İsrail’in saldırıları nedeniyle ülke genelinde büyük bir göç hareketi başladı. Güney Lübnan'dan başkent Beyrut ve kuzey bölgelere doğru büyük bir göç dalgası yaşanırken, on binlerce Lübnanlının Suriye’ye sığındığı ifade ediliyor.

Hizbullah, yeni lider seçimini yaparken, Lübnan’ın yaşadığı zorlu süreçte örgütün direniş gücünü korumaya yönelik adımlarını sürdürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri