Hizbullah'ın üst düzey komutanı öldürüldü!

Lübnan ve İsrail arasındaki gerilim, Hizbullah'ın üst düzey komutanı İbrahim Akil'in öldürülmesiyle tırmandı.

17 ve 18 Eylül tarihlerinde Lübnan'da Hizbullah'a ait telsiz ve çağrı cihazlarına yönelik saldırıların ardından, Hizbullah, İsrail'e Katyuşa roketleriyle karşılık verdi. Hizbullah'ın sınır bölgesine 150 roket attığı, İsrail'in ise başkent Beyrut'un güneyine hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Beyrut saldırısında ölü sayısının 14'e yükseldiği, aralarında çocukların da bulunduğu birçok kişinin yaralandığı açıklandı. Hizbullah, saldırıda üst düzey komutanlarından İbrahim Akil'in hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail, Akil'in, Hizbullah'ın askeri kanadında kilit bir isim olduğunu ve Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında hedef alındığını doğruladı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, saldırıların ardından yaptığı açıklamada, İsrail'in kırmızı çizgiyi aştığını belirterek misilleme yapacaklarını ifade etmişti. Bu açıklamanın ardından, Hizbullah'ın İsrail'e düzenlediği saldırılarda can kaybı olmadığı bildirildi. Ancak İsrail, saldırılara yanıt olarak Beyrut ve güney Lübnan’daki Hizbullah hedeflerine yönelik yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.

İsrail yetkilileri, çatışmaların yeni bir aşamaya girdiğini ve Hizbullah'a karşı kapsamlı bir yanıt hazırlığı içinde olduklarını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri