Husiler, Amerikan gemisini vurdu

Yemen'deki Husiler, Aden Körfezi'nde bulunan Amerikan gemisi "Ginco Picardie"yi doğrudan vurarak hedef aldıklarını açıkladı.

Yemen Silahlı Kuvvetlere bağlı Husi milisleri, "Aden Körfezi'nde Amerikan gemisi Ginko Picardie'ye bir dizi uygun deniz füzesiyle doğrudan vurarak" gerçekleştirdikleri hedefleme operasyonunu duyurdu. Husilere bağlı Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Husilerin Yemen'in meşru savunma hakkı çerçevesinde hareket ederek Arap Denizi ve Kızıl Deniz'deki tehdit kaynaklarına karşı herhangi bir çekinceleri olmadığı belirtildi. Ayrıca, Husilerin Filistin halkını destekleme taahhüdüne vurgu yapılarak Amerikan ve İngiliz saldırılarına karşı kararlı bir yanıt verecekleri ifade edildi.

Önceki saldırıların cezasız kalmayacağı ve yeni bir saldırının kaçınılmaz olarak karşılık bulacağı vurgulanan açıklamada, ABD yönetiminin Husileri "yabancı terör örgütleri" listesine almasının ardında, Husilerin Kızıldeniz'deki gemi ticaretini aksatan saldırılarının Amerikan personelini tehlikeye attığına dikkat çekilmişti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Husilerin terör listesine eklenmesiyle ilgili açıklamasında, uluslararası toplumun bu saldırılara karşı ortak tepki verdiğini belirtmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri