Husiler: İngiliz gemisi vurduk

Yemen'deki İran destekli Husiler, Aden Körfezi'nde bulunan İngiliz gemisi LYCAVITOS'a düzenledikleri bir saldırıyı duyurdu.

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, yaptığı yazılı açıklamada, Aden Körfezi'nde yer alan İngiliz gemisi LYCAVITOS'u "uygun bir deniz füzesi" ile hedef aldıklarını belirtti.

Seri, saldırının Filistin halkına destek amacıyla gerçekleştirildiğini vurgulayarak, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarına karşılık vermek ve Filistin halkına destek olmak için daha fazla önlem almaya devam ettiklerini ifade etti.

Saldırının sonuçlarıyla ilgili herhangi bir bilgi verilmezken, İngiltere'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Aynı zamanda, Husilerin, ABD ve İngiliz güçlerinin Yemen'in batısındaki Hudeyde kentine bugün ikinci kez saldırı düzenlediğini duyurduğu belirtildi.

El-Mesira televizyonunun haberine göre, ABD ve İngiltere güçleri, Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde kentine bağlı El-Cebbane bölgesine iki saldırı gerçekleştirdi.

Saldırının sonuçlarına dair herhangi bir bilgi verilmedi ve ABD ile İngiltere'den resmi bir açıklama henüz gelmedi.

El-Mesira televizyonu daha önce yayınladığı bir haberde, ABD ve İngiltere'nin Hudeyde kentine bağlı Beyt el-Fakif bölgesine saldırı düzenlediğini duyurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri