Husiler, İsrail gemisi vurdu

Yemen'deki İran destekli Husiler, Arap Denizi'nde İsrail'e ait bir gemiyi balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu.

Husi Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada saldırının detaylarını paylaştı ve saldırının İsrail'e ait "MSC SARAH V" isimli gemiye karşı gerçekleştirildiğini belirtti. Seri, yeni geliştirdikleri bir füze ile gerçekleştirilen bu saldırının Arap Denizi'nde meydana geldiğini vurguladı.

Husiler, bu saldırının İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak gerçekleştirildiğini ve eylemlerine son vermek için Gazze Şeridi'ne yönelik ablukanın kaldırılması ve İsrail'in saldırılarını durdurması gerektiğini belirtti.

Yemen'de Husilerin İsrail'e karşı gerçekleştirdiği bu tür saldırılar son dönemde artmış durumda. Husiler, Kızıldeniz'deki deniz trafiğini de olumsuz etkileyerek, bazı İsrailli şirketlere ait ticari gemilere el koyuyor ve saldırılar düzenliyor. Bu durum, bölgedeki deniz ticaretinin güvenliğini tehdit ediyor ve uluslararası toplumun dikkatini çekiyor.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve diğer bazı ülkeler, Husi güçlerine karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adı altında çok uluslu deniz görev gücü oluşturarak bölgedeki güvenliği artırmayı hedefliyor. Ancak Husilerin devam eden eylemleri, bölgedeki siyasi ve güvenlik gerilimini yüksek tutmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri