Husiler, yine ABD gemisi vurdu

Yemen'de Husiler bu gece saatlerinde ABD'ye ait bir gemiye daha saldırdıklarını duyurdu.

Yemen'de, Husilerin, Aden Körfezi'nde bulunan bir ABD kargo gemisine gemisavar füzeleriyle saldırdığını duyurduğu bildirildi.

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, El-Mesire Televizyonu'na yaptığı açıklamada, Husi deniz kuvvetlerinin, Aden Körfezi'nde seyreden ABD'ye ait OCEAN JAZZ isimli kargo gemisini gemisavar füzeleriyle hedef aldığını ifade etti.

Seri, saldırının, Filistin'e destek amacı taşıdığını ve aynı zamanda ABD ile İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarına karşılık olarak gerçekleştirildiğini belirtti. Seri, gelecekte ABD ve İngiltere'nin saldırılarına karşı karşılık verileceğini, yeni bir saldırının ise cevapsız ve cezasız bırakılmayacağını vurguladı. Ayrıca, Gazze'deki saldırıların durması ve ablukanın kaldırılana kadar İsrail'e ait veya İsrail limanlarına giden gemilere engel olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yahya Seri, gelecekte ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik herhangi bir saldırısına, Kızıldeniz ve Umman Denizi'ndeki tüm tehdit unsurlarını hedef alarak karşılık vereceklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri