İç savaşta köye saldırdılar: 180 ölü

Sudan Dışişleri Bakanlığı, ülkenin orta kesimlerindeki Cezira eyaletinin Ved en-Nora köyüne yapılan saldırılarda Hızlı Destek Kuvvetleri'nin (HDK) öncülük ettiği katliamda ölenlerin sayısının 180'e yükseldiğini duyurdu.

Açıklamada, bu saldırının "uluslararası toplumun HDK'nin ve onun yabancı paralı askerlerine karşı eylemsizliğinin yansımalarından kaynaklandığı" belirtildi.

Ved en-Nora köyündeki bu katliam, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu silahsız köylülerin hayatını kaybetmesine neden oldu. Sudan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, bu katliamın "uluslararası toplumun HDK'ye bakışında bir dönüm noktası olması gerektiği" ifade edildi. Bu olayın uluslararası toplumda, HDK'nin tüm insanlığa yönelik bir tehdit olarak değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Sudan'da, Ömer el Beşir iktidarının devrilmesinin ardından oluşturulan hükümete karşı ordunun ve HDK'nin yaptığı darbelerin yol açtığı iç savaş devam ediyor. Bu çatışmalarda sivil kayıpların yanı sıra büyük bir yerinden etme ve açlık krizi yaşanıyor. Diplomatik girişimler ve arabuluculuk çabalarına rağmen, çatışmaların sona erdirilmesi ve barışın sağlanması konusunda henüz kalıcı bir çözüm bulunamamış durumda. Bu durum, Sudan halkı için ciddi insani bir krize neden olmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri