İran, ABD seçimlerini hacklemeye çalıştığına ilişkin iddiaları reddetti

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) İran'ın ABD başkanlık seçimlerini hacklemeye çalıştığı ve eski ABD Başkanı Donald Trump'la ilgili bilgileri Demokratlara ilettiğine dair iddialarını "gerçek dışı ve kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

BM Daimi Temsilciliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bu iddiaların hiçbir meşruiyeti olmadığı vurgulanarak, "İran, iç kargaşa ve seçim tartışmalarına dahil olmaz." ifadesi yer aldı. İran, ABD seçimlerine müdahale etme gerekçesi veya niyeti bulunmadığını belirterek, tüm iddiaları reddetti.

Açıklamada, ABD'nin bu iddialara ilişkin somut deliller sunması gerektiği ve benzer iddiaların sürekli olarak gündeme getirilmesinin ABD'nin itibarını zedeleyeceği savunuldu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "FBI İran'ı kampanyamı gözetlerken yakaladı" dedi. Trump, bu durumu İranlı hackerların yasa dışı faaliyetleri olarak yorumlayarak, ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların adayı Kamala Harris'i istifa etmeye çağırdı. FBI, yayımladığı raporda İranlı hackerların, Trump'ın kampanyasından elde ettikleri bilgileri Biden kampanyasına ilettiğini iddia etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri