İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: "İsrail eğer karşılık verirse yanıtımız daha sert olur"

Pezeşkiyan, özellikle İsrail'in suikast girişimlerinin İran'ın yanıtını zorunlu hale getirdiğini ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Katar'daki Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD) Zirvesi sırasında yaptığı açıklamalarda, bölgesel barış arzusunu dile getirdi ancak İsrail'in saldırılarına karşılık vermek zorunda kaldıklarını belirtti. Pezeşkiyan, özellikle İsrail'in suikast girişimlerinin İran'ın yanıtını zorunlu hale getirdiğini ifade ederek, "İsrail karşılık verirse yanıtımız daha sert olur" dedi. Bu açıklamalar, Hamas lideri İsmail Heniyye'ye yönelik suikast girişiminin ardından geldi.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ise bölgede artan gerginliğe dikkat çekerek, bu gerginliğin herkes açısından kötü sonuçlar doğuracağını ve Filistin sorununun çözümünde iki devletli çözümün tek gerçekçi yol olduğunu vurguladı. Katar'ın barış sürecinde arabulucu rolünü oynamaya hazır olduğunu belirtti.

Ayrıca, İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'in İran ve bölgedeki müttefiklerine yönelik saldırılarına karşılık olarak yaklaşık 200 füze fırlattığını ve bu saldırıda hipersonik Fettah-1 füzelerinin ilk kez kullanıldığını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri