İran Devrim Muhafızlarına saldırı: Eş zamanlı operasyon!

İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletinde, Devrim Muhafızları'na ait askeri tesislere ve Çabahar kentindeki iki polis karakoluna eş zamanlı düzenlenen saldırılarda 11'i İran askeri olmak üzere toplam 27 kişi hayatını kaybetti. Saldırıları "Ceyşu'l Adl" isimli örgüt üstlendi.

Sistan-Beluçistan Vali Yardımcısı Ali Rıza Merhameti'nin açıklamasına göre, Rask ve Çabahar'daki askeri karargahlara yapılan terör saldırıları sonrasında durum kontrol altına alındı ve detaylı bilgiler daha sonra paylaşılacak. Devlet televizyonuna yaptığı bir başka açıklamada, saldırılara karşılık verilmesiyle çıkan çatışmalarda 3 İranlı güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Ancak, devam eden çatışmalarda hayatını kaybeden İranlı güvenlik görevlilerinin sayısı 11'e yükseldi.

Saldırganlar arasında yer alan 16 kişinin öldürüldüğü bildirildi. Ceyşu'l Adl örgütü ise sosyal medya hesaplarından saldırıları üstlenerek, Sünni Beluç halkının haklarını savunduklarını iddia ediyor ve Sistan-Belucistan eyaletinde zaman zaman İran'a karşı silahlı eylemler düzenliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri