İran Genelkurmay Başkanı Bakıri: "İsrail İran'a saldırırsa tüm altyapıları hedef alınır"

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, İsrail'in İran'a saldırması durumunda daha sert bir yanıt vereceklerini ve tüm altyapılarının hedef alınacağını açıkladı

. Devrim Muhafızları Ordusu'nun İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısının detaylarını anlatan Bakıri, bu operasyonun İsrail'in önemli üslerini hedef aldığını vurguladı.

Bakıri, Devrim Muhafızları Ordusu'nun füze saldırısının sivil yerleşim alanlarına değil, sadece askeri hedeflere yönelik olduğunu belirtti. Özellikle İsrail'in üç ana hava üssünün hedef alındığını, bunlar arasında Hatzerim Hava Üssü ve Nevatim Hava Üssü'nün bulunduğunu ifade etti.

İran'ın, karşılık vermekten kaçındığı zorlu bir dönem geride bıraktığını ve artık bu duruma daha fazla tahammül edemeyeceklerini söyledi. Ayrıca, İsrail'e yönelik bir saldırı olursa, bu saldırıya çok daha büyük bir karşılık verecekleri konusunda uyarıda bulundu.

Bakıri, ABD'nin İsrail'in eylemlerini durdurması gerektiğini ve böylece bölgenin huzura kavuşabileceğini belirtti. Devrim Muhafızları Ordusu'nun yaptığı açıklamada, İran'ın ulusal güvenliğini hedef alan İsrail'e yönelik gerçekleştirilen füze saldırısının detayları aktarıldı ve yaklaşık 200 füzenin atıldığı, hipersonik Fettah-1 füzelerinin ilk kez kullanıldığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri