İran: İsrail saldırısı meşru müdafaa hakkımız

İran, İsrail'e yönelik füze saldırısının Birleşmiş Milletler (BM) Şartı'nın 51. maddesi kapsamında meşru müdafaa hakkı çerçevesinde gerçekleştirildiğini ifade etti.

İran'ın BM Daimi Temsilcisi Amir Saeid İravani, BM Güvenlik Konseyi'ne yazdığı mektupta bu saldırının, İsrail'in İran'a yönelik ihlallerine bir yanıt olduğunu belirtti. İran, mektupta İsrail’in eylemlerine misilleme olarak saldırı düzenlediğini ve özellikle İran'ın toprak bütünlüğüne yönelik tehditlere karşı kendini savunma hakkını kullandığını vurguladı.

Mektupta, İsrail'in İran'ın resmi misafiri olan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye suikast girişimi, Lübnan büyükelçisinin yaralanması ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile üst düzey İranlı askeri danışmana yönelik suikast girişimleri gibi ihlallerin altı çizildi. Ayrıca, İran'ın saldırılarının etik kurallara ve uluslararası hukuka uygun olarak yalnızca askeri ve güvenlik hedeflerine yönelik olduğu belirtildi.

İran, bu eylemlerin devam etmesi durumunda İsrail'e karşı daha hızlı, kararlı ve güçlü yanıtlar vereceği konusunda uyardı. İran ayrıca BM Güvenlik Konseyi'ni, İsrail’in Lübnan, Gazze ve Suriye'de işlediği savaş suçlarını durdurmak için harekete geçmeye çağırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri