İran'da terör saldırısı:16 ölü!

İran'ın Sistan ve Belucistan eyaletine bağlı Rask kentindeki Devrim Muhafızları Ordusu'na ait askeri tesis ile Çabahar kentindeki 2 polis karakoluna Ceyş'ul Adl terör örgütü tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştirilen terör saldırılarında yaşamını yitirenlerin sayısı 16'ya çıktı.

Geçtiğimiz perşembe günü İran'da meydana gelen Ceyş'ul Adl terör örgütü saldırılarının ardından, ölü sayısının arttığı belirtiliyor. İran Devlet Televizyonu'nda yer alan habere göre, ülkenin güneydoğusundaki Sistan ve Belucistan eyaletine bağlı Rask kentindeki askeri tesis ve Çabahar kentindeki 2 polis karakoluna yapılan eş zamanlı terör saldırılarında ölenlerin sayısı 16'ya ulaştı.

Sistan ve Belucistan eyaleti Vali Yardımcısı Ali Rıza Merhameti, saldırıların ardından yaptığı açıklamada, 15 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini duyurmuştu.

Son yıllarda İran'ın güneydoğusundaki Sistan ve Belucistan eyaleti, "bölgedeki Sünni Beluç halkın haklarını savunduğunu" iddia eden ve İran tarafından "terör örgütü" olarak tanımlanan Ceyşu'l Adl'ın sık sık saldırılarına maruz kalmaktadır. Ceyşu'l Adl isimli örgüt, daha önce Aralık ayında yine Sistan ve Belucistan eyaletine bağlı Rask kentinde bir polis karakoluna saldırı düzenlemiş ve 12 güvenlik görevlisi yaşamını yitirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri